zaterdag 27 maart 2021

Zaterdagnieuws

Volgens mijn garage zijn mijn gegevens niet gehackt. De garage maakt geen gebruik van het bedrijf RDC, dat gehackt is. Van de andere garage heb ik nog niets vernomen.
Gisteravond was het weer raak. Fenna en Tom helemaal in paniek. Zelf had ik een headset op mijn grijze hoofd. Dus ik hoorde Jasper niet vals janken. Toen ik omkeek zag ik ook Jantje Smit. Je weet wel dat ventje dat vroeger

met zijn stem ouderen lastigviel. Jantje sloot zich aan bij Jasper en deed ook op valse toon mee. Een regelrechte afgang voor dat ooit interessante en leuke programma.
Toen ik vanmorgen buiten liep vond ik het maar koud. Er kwam een brandweerwagen aan met loeiende sirenes. Vreemd, want we gaan pas vanmiddag het nieuwe fornuis uitproberen.
Volgens meneer Rutte heeft het duo Jorritsma - Ollongren niet met Piet Omtzigt (CDA) gesproken. Volgens het nieuwe duo verkenners, Van Ark en Koolmees, had meneer Omtzigt niet besproken mogen worden. Gelukkig zijn er nog eerlijke mensen.
De bel ging. Een buurtbewoonster brengt een Paasboeketje als blijk van dank voor onze hulp. Hoeft niet natuurlijk, maar toch fijn te merken dat hulp op prijs gesteld wordt.
Ex-president Bill Clinton gaat met Kamala Harris (vice president) praten over Women empowerment. Good old Bill zal Harris natuurlijk onder de tafel of zijn bureau praten, zoals hij dat ook met Monica Lewinsky voor elkaar kreeg. Maar blijkbaar had Monica niet genoeg power.

Een inwoonster van de voormalige DDR schrijft :

Ik (een Ossi*) voel me steeds meer in een DDR 2.0 leven. Inmiddels woon ik sinds 22 jaar in Nederland. Maar het lijkt steeds meer op de DDR waarin ik ben opgegroeid. Of is het zelfs al erger?😔 Die FREIHEIT, waar ik elke dag ontzettend dankbaar voor ben, en wat in mijn ogen het allerbelangrijkste is, wordt nu voor de tweede keer in mijn leven 'in het belang van het volk'  ('Zum Wohle des Volkes') afgepakt. Als Ossi komen er bij mij de afgelopen maanden zo veel herinneringen naar boven; dingen waar ik liever niet aan denk. Een groot voordeel om dit te beseffen heb ik wel door mijn verleden. Daarom vind ik het belangrijk om dit gevoel met jullie te delen. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk vrijheid is!

*) Ossi is een (West Duitse) scheldnaam voor voormalige DDR mensen.

Voor mensen met een dergelijk verleden, roepen de coronamaatregelen nare herinneringen op.

Volgens schoolmeester De Jonge vormt de kritiek die o.a. de FvD heeft op het beleid een gevaar voor onze gezondheid. Schoolmeestertaal van de bovenste plank. Ik vind het veel gevaarlijker wanneer een schoolmeester voor arts of viroloog gaat spelen.