maandag 15 maart 2021

Meedogenloos politieoptreden

Gisteravond zag ik beelden van het politieoptreden tegen demonstranten op het Malieveld in Den Haag. Ik vind het ongehoord, zoals de politie daar tekeer ging. Er was een tijd dat zittende demonstranten weggedragen werden. Daar kwam geen wapenstok aan te pas. Nu is het vooral flink rammen geblazen door handhavers die normaliter achter hun bureau zitten te....? Of erna als vriendelijke wijkagent optreden?
Het gaat mij steeds vaker opvallen, dat demonstraties die tegen het regeringsbeleid zijn ongekend hard uiteen worden geslagen. Of gewoonweg verboden worden. Andere demonstraties (BLM, klimaat, Kozp enz.) mogen gewoon plaatsvinden. Dan is er opeens sprake van recht tot demonstreren.
Het inzetten van paarden en honden vind ik ook neigen naar dierenmishandeling. Ik begrijp goed dat die meneer probeerde de hond van zich af te houden. Die hond had gewoon thuis gelaten moeten worden. Het nieuws liet (natuurlijk) niet alle beelden zien, zodat de indruk gewekt wordt alsof ik te maken heb met agressieve demonstranten. Niets is minder waar. Het waren agressieve politieagenten, die wegens gebrek aan sociale vaardigheden en empathie maar aan één ding denken (en tweeten!) : wappies rammen! Het slaan met een wapenstok op het hoofd van iemand die nota bene weerloos op de grond ligt is ronduit misdadig. De politie begint Gestapo trekken te vertonen, ordinair huftergedrag. Brrr! Tijd voor een parlementair onderzoek naar dit soort optredens. Word ik straks ook in elkaar geslagen als ik de straat schuin oversteek of me niet laat vaccineren?