maandag 29 maart 2021

Een straat- / gebiedsverbod?

Wat het weer betreft wordt het een mooie week. Mensen zullen ongetwijfeld de kriebels krijgen en erop uit willen trekken. Ik lees hier en daar al weer gezeur (zo noem ik dat), of dat wel mag. Vanwege de corona. Ik vind dat mensen veel meer met rust gelaten moeten worden. Na een jaar corona weet iedereen inmiddels wel wat wel en niet verstandig is.
Dat geldt ook voor kerkbezoek. Waarom maken mensen en media daar zo'n ophef over? Leven en laten leven. Die automobilist op Urk was natuurlijk
fout. Aan de andere kant zijn er ook opdringerige journalisten, die met hun stok met microfoon voor gezichten lopen te hengelen. Ondanks dat mensen aangeven dit liever niet te willen, blijven ze achter hen aanjagen. Erg irritant en uitdagend gedrag van het journaille. Vragen om problemen. Komt bij dat de hedendaagse journalistiek verre van objectief is en constant uit is op geld. Want nieuws = geld. Er is al zo vaak negatief geschreven over Urk. De toon is in het verleden door de media al gezet. Leven en laten leven. Desnoods met een straat- /gebiedsverbod voor irritante en/of gekochte journalisten.