dinsdag 30 maart 2021

Weer wit maken

'n beetje vies
De zijpanelen van de overkapping zijn normaal gesproken wit van kleur. Vanwege de vochtige omgeving slaan ze na verloop van tijd wat groen uit. Er komt een schimmel op. Sonja heeft al een paneel weer wit gemaakt. Vanmorgen was het mijn beurt om de andere te doen, anders zou ik op de bank gaan liggen. De aanslag was eenvoudig van het paneel af te vegen. Met een natte doek gedrenkt in water met wat chloor. Mijn handen ruiken nu naar die van een schoonmaker. Maar, hij is weer mooi wit.
erg wit
Toen ik daarmee bezig was, kreeg ik het behoorlijk warm. Van de zon, die volop op de overkapping scheen. En zo ontstond het volgende idee : het zonnedoek er weer opzetten. In mijn uppie dit keer. De truc die ik verzon was het doek oprollen tot bijna aan de pees. Vervolgens heb ik de rol met de pees door de peesrail gedrukt. Dat ging overigens prima. Zo heb ik het doek in m'n eentje door de rail geduwd. Daarna heb ik het weer uitgerold en vervolgens

rondom vastgezet.
Tja, toen besloot ik ook maar de kussens van de banken weer van zolder te halen. Ik was toch zo in voorjaarsstemming bezig, dus dan ook maar de rest. Onder de overkapping is het weer een buitenplekje geworden. Er komt nog een aantal mooie dagen aan, voordat de temperatuur weer naar normaal gaat. Maar elke mooie dag is er een.