Een blik in de koelkast leerde mij, dat we nog wat snijbonen en gebakken aardappeltjes over hebben van gisteren. Luuk is een zeer goede eter, maar geen flinke. Gelukkig maar, want nu hoeft opa niet zoveel te doen voor het avondeten. Terwijl oma Luuk weer thuisbrengt, is opa eerst door het huisje gegaan om de souvenirs van Luuk op te ruimen.
Het kliekje wordt aangevuld met een rollade. Ik heb een eenvoudige marinade gemaakt, want het vlees gaat in de grill : wat ketjap met fijngestampte verse knoflook en wat zonnebloemolie, klaar. En een kwastje om de rollade vooraf en tijdens het grillen met de marinade in te smeren. Ik gebruik een kookwekker om me aan dat draaiende stuk vlees te herinneren. De grill staat namelijk in het schuurtje. Vandaar. Hij roept mij om de 15 minuten. Zo'n wekker is aangenamer dan gewaarschuwd worden door een loeiende sirene van de brandweer.
Om tegemoet te komen aan de veel gehoorde kreet : eet geen vlees (met mijn gedachte er achteraan 'zonder sausje), ga ik ook een pindasausje