vrijdag 18 januari 2019

Weer een zinvolle dag

Vanmorgen ben ik eerst naar de Milieustraat gereden, om daar een vrachtje afval te lozen. Dat was zo gepiept, want het was veel wit piepschuim.
Vervolgens ben ik naar Lelystad gereden, naar de bouwmarkt. Ik koos voor de snelle verbinding, de autoweg. Maar ja, daar reed een vrachtwagen voor me. Eigenlijk had ik ook geen enkele haast, dus kachelde ik achter de combinatie aan naar Lelystad. Daar heb ik voor de zolder van onze kids wat hout en schroeven ingeslagen. Het duurde wat lang, want de meneer die wat plaatwerk voor moest zagen liet op zich wachten. Maar ik had nog steeds geen haast.
Op de zolder ben ik begonnen met het optrekken van een raamwerk om een tussenwand te kunnen maken. Het was flink passen en meten, maar het werk vorderde gestaag. Ik had een zee van licht, want de heer des huizes had een fraaie tl balk opgehangen. De meeste tijd ging zitten in het maken van de lijst. Daarvoor moest ik een balk op de betonnen vloer monteren. Ik heb daar slagschroeven voor gebruikt. Daarna kon ik het raamwerk opbouwen, waarbij ik rekening hield met de breedte van het mdf plaatwerk : iets meer dan 60 cm. Het waren oorspronkelijk grote platen van 244 x 122. Ik heb ze door midden laten zagen. Maar de zaag vreet ook wat weg, dus de platen zijn iets smaller dan 61 cm.
Na de lunch heb ik het raamwerk afgemaakt en ben toen de platen erop gaan schroeven. Ik moet nu enkel nog de laatste plaat erop schroeven. Bij de muur, waar de cv ketel hangt. Het drukvat hangt net wat ongunstig en moet verplaatst worden. Ik kon nog wel een balk tegen de muur plaatsen.
Maar ik ben gewoon weer zeer tevreden met het resultaat. Alles is mooi waterpas en strak gemonteerd. Ik heb gedaan wat ik in gedachte had. Weer een deel van het project 'zolder aftimmeren' gedaan. Ik ben weliswaar geen timmerman, Jozef was er wel een. Zegt men.