woensdag 9 januari 2019

Trump houdt vol

Je mag zeggen en/of denken wat je wilt, maar Donald Trump is nog steeds doende zijn verkiezingsbeloften na te komen. Tot grote ergernis van menig democraat en buitenlander.
Er zijn mensen die Trump uitmaken voor racist vanwege de muur bij de Mexicaanse grens. Die mensen doen vast hun deuren niet op slot. Ze vinden het immers gewoon dat jan en alleman zomaar naar binnen kan? Of vinden zij het dan wel gewoon dat bezoek zich volgens de regels meldt; aan de voordeur? Trouwens, onder Obama was men al begonnen met de bouw van die muur. Toen stonden de Democraten er wel achter.
Toen wij door oost Europa reisden hebben we ook de gewone routes genomen en ons telkens keurig bij de grensovergangen gemeld. Terwijl we toch binnen de EU bleven. Een kwestie van fatsoen, respect voor de regelgeving en het vertonen van normaal (wat heet?) gedrag.
Trump haalt ook zijn troepen weg uit Syrië en deels uit Afghanistan. De financiële hulp aan Pakistan wordt stopgezet. Trump : "...laten ze maar van hun eigen centen tegen ons haatcampagnes voeren...!" Zo is dat.
De protesterende Democraten doen me denken aan het F1 Ferrari team wanneer Max hun wagens weer eens achter zich gelaten had; en maar janken.