dinsdag 22 januari 2019

HVC smoezen

Als reactie op het niet legen van zes kliko's met plastic afval, kregen wij te horen, dat er ander afval in de kliko's aanwezig was. Hahaha! Wat een k*tsmoes! Ik was er zelf bij, toen een medewerker van HVC mopperend de kliko's op een rij zette. Daarbij lichtte hij even de deksels op ter controle van de inhoud. Geen van de kliko's werd door hem uit de rij gehaald. Later, toen niet alle kliko's geleegd waren, heb ik zelf ook even in die volle bakken gekeken. Ik dacht eerst ook : Zit er toch ander afval in?" Want dat komt soms voor wanneer iemand anders stiekem zijn afval dumpt. Maar daar was in geen van de zes kliko's sprake van.
De chauffeur komt niet uit zijn wagen om die kliko's nogmaals te controleren. Dus wie liegt er hier? Of is het een ordinaire rotsmoes om van de klacht af te zijn? Kinderachtig hoor. Niet leuk voor mensen die serieus met afvalscheiding bezig zijn!
De volgende keer ga ik hun manier van werken maar op beeld zetten. Het is de laatste tijd erg slordig. Zowel van het gft als het papier en nu het plastic zijn kliko's niet geleegd. In die van het gft en het papier zat ook geen ander afval. Zoals eerder gezegd verloopt het ophalen hier nogal chaotisch en daar zijn de bewoners de dupe van.