woensdag 23 januari 2019

Sneeuwpret

Nu het gesneeuwd heeft vervalt een groot aantal activiteiten van mij. Maar van op de bank hangen komt niets, want er zijn andere voor in de plaats gekomen. Vanmorgen ben ik wat sneeuw gaan ruimen. Niet alleen bij ons, ook elders. Selectief hoor. Enkel bij buurtgenoten die dat, zeg maar, verdienen.
De sneeuw is voor Fenna reden om flink uit haar bol te gaan. Aangelijnd heeft ze erg veel moeite om zich in te houden. Maar in het Dorpsbos kan ze even uit haar bol gaan. Ze is totaal niet geïnteresseerd in haar tennisbal. Ze wil enkel rennen en bokkensprongen maken. Maar goed, ook dat is beweging al doe ik het haar niet na. Ik heb geen zin opgepakt te worden, vandaar.
In de sneeuw kan ik nu ook goed zien, dat het hondje van iemand uit de buurt nog steeds tegen ons hekje zijn poot mag optillen. Ondanks mijn verzoek aan zijn baasje. Ze heeft mij vanwege dat verzoek (ik reageerde niet boos of zo, maar vroeg het haar vriendelijk) een paar weken niet gegroet. Maar nu is ze weer in gewone doen; dus wel groeten en.....  haar hondje tegen ons hekje laten zeiken. Misschien moet ik haar in wat andere bewoordingen aanspreken. Wel nog steeds vriendelijk hoor. Ik zou haar kunnen vragen hoe ze het zou vinden wanneer ik Fenna tegen haar auto laat pissen. Veel mensen praten namelijk alles goed, zolang het maar niet henzelf overkomt. Een nadeel is wel, dat ik eerst Fenna moet aanleren niet te gaan zitten, maar haar poot op te tillen. En je weet Fenna is een Friezin en die zijn tamelijk eigenwijs vasthoudend aan afwijkende meningen. Mocht die reactie niet helpen, dan zou ik mevrouw kunnen vragen of ze soms een hekel heeft aan mij / ons. Mocht dat ook niet baten, of dat ze soms een enkel heeft een bruine mensen. Als het kleurtje om de hoek komt kijken, schrikken veel mensen, want niemand discrimineert. Toch?
Als dit allemaal niet helpt, dan ....tja, dan wat wel? Ik zou er 230 volt op kunnen zetten en de schakelaar bedienen zodra dat beestje weer zijn poot optilt. Maar ja, dan loopt ze straks met een zwart hondje rond en anders koopt ze een ander. Trouwens, het hondje weet niet beter. Ik zou ook Fenna's urine kunnen opvangen en als ik haar op heterdaad betrap de emmer over haar heen kunnen kieperen. Haha! Nee hoor, ik ga niet tot fysiek geweld over. Ik hoop dat ze een keer haar verantwoordelijkheid wil nemen en wat socialer wil zijn. Ze laat haar hondje overal tegenaan piesen en dat hoort niet.