woensdag 16 januari 2019

Kinderlijk gedrag -2-

Nu ik wat meer gelezen heb over de emotioneel onvolwassen mensen, kom ik tot de conclusie dat ik met hen in het verleden niet goed ben omgegaan. Ik ben telkens in gesprek met hen gegaan, maar dat is dus zinloos. Dat was toen ook zo, maar ik weet het toen aan onduidelijk reageren van mijn kant; niet begrepen worden.
Nu weet ik dat ik enkel had moeten 'hummen', om hen te laten merken dat ik luister. Maar ik had verder niets moeten doen. Ik heb me voor hun karretje laten spannen, blijkt nu. Een paar keer de kar trekken kan geen kwaad, toch? Grappig om na zo veel jaar alsnog wat te leren.
Net als over het niet nakomen van afspraken. Daar had een paar van hen ook last van. Zelf heb ik er een hekel aan; afspraak is afspraak. Oké, je kan best eens een afspraak vergeten. Maar structureel? En dan enkel als het in het belang van anderen is? Zo lang het om eigen belang gaat, vergeten zij geen afspraken. Dat was me toen wel opgevallen.
Dat dergelijke mensen niet met geld kunnen omgaan werd me later duidelijk, toen ik weer iemand met kinderlijk gedrag tegenkwam. Ze kwam mij koopziek over. Voor hen zijn al die webwinkels een ware zegen. Volwassenen die kinderlijk gedrag vertonen zijn nauwelijks opgevoed.