vrijdag 4 januari 2019

Vrijdag, patdag

Het is weer zover. Vandaag de eerste vrijdag, Patatdag, van 2019. Dit keer met hamburgers en een potje doperwtjes met worteltjes. Tja, wat groente hoort er altijd bij wat ons betreft.
De hamburgers heb ik in een bedje van gebakken uien (gekruid met o.a. paprikapoeder, wat zout en peper en knoflook) gelegd. Met een strook aluminium folie de boel afgedekt, zodat het in de oven op temperatuur gehouden kan worden.
De frieten bak ik in twee rondes. Hoewel ze voorgebakken zijn, hebben we ontdekt dat nogmaals voorbakken ( ze zijn van Aldi uit de diepvries) en vervolgens afbakken de beste smaak en ze knapperig maakt. Weleens de lasagne van de Aldi geprobeerd? Ook heerlijk en gemakkelijk klaar te maken!
Dus het wordt patat met hamburgers en doperwten met worteltjes of andersom. Natuurlijk komen de sauzen ook op tafel. Mayonaise, ketchup en curry. Op zo'n dag wordt ongeveer 1 kilo patat opgevreten gegeten, door vier volwassenen en twee kinderen. Erg hè?