woensdag 23 januari 2019

Getinte mensen

Om mee te beginnen : ik ben er ook één! Haha. Ja ik lach erom, want ik heb mede dankzij mijn kleurtje heel veel lol gekend en heb nog steeds plezier ervan. Ik heb dankzij mijn kleurtje heel veel mensen veel beter leren kennen. Ja, ja, er zijn erbij... Nu het geen zomers weer meer is zijn al die gebruinde mensen weer wit geworden vanwege hun nepkleurtje. Ze zouden het moeten verbieden. Zomer er als mij uit willen zien en de rest van het jaar weer wit zijn. Haha.
Het valt mij natuurlijk ook op, dat onder de criminelen verhoudingsgewijs zich veel getinte mensen bevinden. Een evenredige vertegenwoordiging (zoals in de tv series) zou acceptabeler zijn, maar helaas is een zeer groot deel van de getinte mensen crimineel. Daarvoor hoef ik enkel naar de informatie van het CBS te kijken. Ik vind dat niet alleen een slechte zaak, ik plaats ook grote vraagtekens achter het beleid van de regering en de lokale overheden en in veel gevallen achter de mentaliteit van de getinte medemens. Achter de rol van werkgevers zet ik trouwens ook grote vraagtekens, al moet ik toegeven dat al die cijfers niet bepaald een stimulans zijn om getinte mensen aan het werk te zetten.
Zelf heb ik een aantal keren getinte mensen binnengehaald. Van de vijf of zes (dat weet ik niet meer) waren er twee die moesten vertrekken. De een kwam telkens later dan afgesproken en de ander was aan het stelen. Toch kijk ik in beginsel niet negatief tegen getinte mensen aan, want dan zou ik ook negatief over mezelf zijn. Dat laatste laat ik aan anderen over. Ondanks mijn opleiding en ervaring, de wil om te werken en de goede resultaten uit het verleden (gaven overigens ook  geen garantie op...enz.) kreeg ook ik te maken met weerstand. Het verzet tegen getinte mensen sluimert nog steeds hier en daar. En als ik uiteindelijk dan toch een fout zou maken, ben ik in hun ogen blijkbaar toch geen mens, maar een getint iemand : "Zie je nou wel!". Ach ja, daar moet je als getint goedwillend persoon maar mee leren omgaan en je zeker niet uit het veld laten slaan. Ik had ook kunnen denken : "Ze willen mijn kleurtje, dus ga ik maar niet meer werken." Maar dat deed ik dus niet. Ik dacht : "Jullie hebben pech en verdienen mijn kennis, ervaring en vaardigheden niet. Op naar de volgende."
Een Syrische vluchteling dacht dat ik een soort van gepensioneerde gastarbeider was. Wellicht omdat veel Aziaten in Arabische staten als gastarbeider werken. De Arabische vluchteling stond even met de ogen te knipperen, toen hij van mijn opleiding en werk hoorde. Zo gaat dat daar en dus ook hier : men hanteert vooroordelen. Wij staan er gekleurd op.