zaterdag 19 januari 2019

Is Nederland nog wel leuk?

Vroeger was het in ons landje veel leuker dan nu. Afgezien van de vertrutting is de bemoeienis van de overheid evenredig gestegen aan de belastingdruk en de kosten. En wat krijgen we ervoor terug? Na lang nadenken : niets positiefs. We worden ook voor allerlei zaken bang gemaakt. In wezen worden we voorgekookt zodat de overheid haar politieke doelen kan realiseren. Tegengeluiden van sceptici en critici worden angstvallig van ons weggehouden. Het nieuws is erg eenzijdig en subjectief. Het sluit te vaak aan bij de mening van de politiek. Maar gelukkig is er nog het internet.
Helaas zijn Nederlanders in het algemeen een volgzaam volk. Er heerst (daarom?) ook ontzettend veel stress bij de mensen. Alles moet vlug ("Ik ben al drie minuten achter op schema!", klaagt een chauffeur die een pakketje komt afgeven) en men wordt louter afgerekend op het resultaat. Zelfs onze minister president geeft aan dat afgelopen jaren hier veel uit de hand gelopen is. Criminelen krijgen taakstraffen, buitenlanders beschouwen ons land als een paradijs waar het geld aan de bomen groeit en waar je je zin mag doordrijven.
Geld heb je hier hard nodig, want wie ziek wordt en geen geld heeft maakt weinig kans op genezing. Men wil het eten van vlees gaan verbieden. Misschien heeft het te maken met de komst van de wolf. Grapje. Is Nederland nog wel leuk?