zondag 20 januari 2019

Logboek Fiat Ducato


Bij aankoop was de Ducato voorzien van een officieel instructieboekje. Daar stond ook een 06 nummer in, maar dat bleek van een voormalige vriend van de eigenaar te zijn. Helaas is het contact verloren gegaan, zodat ik niet de geschiedenis van de wagen kon achterhalen. Er is trouwens wel een website waar je tegen betaling die info kan krijgen. Achterin het instructieboekje is ruimte voor notities. Daar heb ik sinds de aanschaf zo'n beetje alles genoteerd war er aan de bus gedaan is. Van servicebeurten, apk's tot de onlangs vervangen remslangen staat allemaal vermeld. Compleet met datum, kilometerstand en een korte omschrijving eventueel met een sticker van de garage. In dit geval vanwege het vervangen van de distributie- en microriemen.
In een ander overzicht houd ik de kosten per jaar bij. Daar staan dezelfde posten op, maar dan met de kosten. Zo kan ik wat de kosten betreft, een vinger aan de pols houden. Op elk willekeurig moment kan ik het totaal aan kosten zien.
Mocht het zo zijn, dat de Ducato verkocht wordt, dan kan de toekomstige eigenaar de onderhoudsgeschiedenis in het instructieboekje terugvinden.