zaterdag 19 januari 2019

De wolf mag afgeschoten worden

Wat mij betreft. Dat beest hoort nu eenmaal niet hier thuis. Na de ramp met de Oostvaardersplassen, zien bepaalde quasi deskundigen een nieuw hebbedingetje; de wolf.
Volgens de quasi deskundige zal de wolf hier en daar een schaapje opeten. Tja, de wolf is nu eenmaal een jager, stellen zij. De realiteit is dat zo'n wolf niet één schaap eet, maar daarna in dezelfde kudde nog 20 doodbijt. Niet om te eten, maar vanwege zijn jachtinstinct. Trouwens, van het jagen van de wolf is hier geen sprake. De weilanden staan vol makke schapen! Wat denk je, gaat zo'n beest dan toch maar liever echt jagen op wild? Het is net als met onze uitkeringen : daar gaat menig 'vreemdeling' toch zeker niet voor werken? Maar ja, dat zijn andere wolven; parasiterende geldwolven.
Die quasi deskundigen zien blijkbaar ook niet, dat de hier gesignaleerde wolven alles behalve mensenschuw zijn. Er zijn er in woonwijken gesignaleerd. Klaar ben je als je zo'n beest voor je deur staat. Oké, er zijn er meer, maar die dragen dan schaapskleren. Zoals verkopers van energie-en communicatiebedrijven. In onze regering zitten ze trouwens ook. Men gaat zelfs zover, dat veehouders moeten investeren in goede omheiningen om de wolf, een ordinaire vreemdeling, te weren. Wie gaat dat betalen? Of krijgt zo'n veehouder voor elk gedode wolf een forse vergoeding? O nee, ze mogen enkel kosten maken.
Ik zeg : afschieten die hap. Om (aan)klachten te voorkomen : ik bedoel dan de echte wolven en niet die in schaapskleren. Of wacht men liever totdat een kind dat buiten speelt gebeten wordt? Maar ja, zelfs dan wordt zo'n incident goedgepraat door onze quasi deskundigen.