woensdag 16 januari 2019

Een stagiair

een rechte knelkoppeling
Tijdens mijn projecten heb ik geregeld stagiairs ingezet. Na het nodige voorwerk kwamen vaak activiteiten tevoorschijn, die ik bij onderwijsinstellingen aanmeldde. Zo liet ik door stagiaires o.a. de Administratieve Organisatie of delen ervan (opnieuw) beschrijven, een logistiek concept ontwikkelen, handleidingen schrijven, een presentatie van de afdeling ICT ontwikkelen, financiƫle modellen ontwerpen enz. Ze waren stuk voor stuk blij met zo'n afgebakende opdracht. In sommige gevallen betrof het afstudeeropdrachten.
Vorige week kwam ik in een bouwmarkt alhier ook een stagiair tegen. Een jongeman die wat schuchter door de winkel liep. Ik vroeg hem naar een bepaalde knelkoppeling. Aan zijn gezicht zag ik dat hij niet wist wat ik bedoelde. Ik refereerde toen maar aan de gangbare koppelingen voor waterleidingen. Maar weer bleef het stil. Ik zei : "Kom maar mee." Samen liepen we naar de stelling waar die koppelingen lagen. Ik pakte er een uit de bak en zei : "Zoiets, maar dan voor 6 mm leidingen.
Hij nam de koppeling aan en zei dat ie het even aan de baas ging vragen. Helaas waren ze daar niet te koop. En wat nou het leuke was? De stagiar bedankt mij voor de uitleg.