maandag 14 januari 2019

Beter een verre vriend

want mijn buren kunnen mij niet helpen. Dankzij de sociale media heb ik een goed alternatief gevonden voor een stevige, oliedichte verbinding tussen de stalen en koperen remleidingen.
In een chat vertelde een kennis mij, dat hij doordeweeks in een garage werkt. Hij deed die mededeling nadat ik hem verteld had over mijn tijdsbestedingen en het feit dat ik veel aan de camper sleutel. Toen ik hem vertelde waarmee ik op dit moment bezig ben (remleidingen) en welke problemen uitdagingen ik was tegengekomen, kwam hij met een gouden tip. Hij stuurde mij een link van een leverancier van koppelingen. In dit geval bedoeld voor 6 mm leidingen. De koppelingen komen qua uitvoering overeen met de bekende knelkoppelingen. Eerder was ik al op zoek gegaan naar dergelijke koppelingen, maar dan specifiek voor 6 mm buis. Helaas zonder resultaat, dus ik dacht dat ze niet in de markt waren. Dat is dus niet zo.
Maar goed, ik ben erg blij met de tip. Mocht de bestaande koppeling met fels gaan lekken (iets waar ik bang voor ben), dan hoef ik niet direct de hele leiding te vervangen. Ik kan dan deze speciale koppeling (voor de geïnteresseerden : Ermeto buiskoppeling recht 6L G06 LCF) inzetten. Ik hoef dan ook geen fels meer te maken.