dinsdag 8 januari 2019

Laf gedrag

Nu een aantal christelijken zich openlijk heeft uitgesproken over o.a. homo's en de rol van de vrouw, is er flink ophef. Tja, tegen christenen / westerse mensen kan je je mond flink opentrekken en desnoods dreigen.
....niets aan de hand...
Dat is anders dan wanneer bepaalde islamieten de Koran aanhalen en dezelfde uitlatingen doen of zelfs erger. Nee, dan houdt men liever de lippen opeen. "Ach ja, ik heb een gezin", hoorde ik een beroepsgrappenmaker zeggen toen hem gevraagd werd naar grappen over de islam. "Ik wil een leuk en vooral lang leventje leiden", verontschuldigde een ander zich. Laf gedrag? Of regeert de angst of de schijnheiligheid? Of... regeert de Koran hier al?
Al eerder schreef ik voorstander te zijn van een gecensureerde Bijbel en Koran. Weg met al die nare, agressieve, vijandige teksten, die overigens niet door God / Allah / Jahweh enz. zelf maar door allerlei geloofsfanaten geschreven zijn.
Ik zag dat de NOS zich ook laf opstelt. Het bericht over een jonge vrouw, Rahaf, die in Thailand vastzit. Ze komt uit Saoedi ArabiĆ« en is dat land ontvlucht. Niet vanwege de vrouwenrechten in SA, zoals de NOS beweert,  maar omdat ze de islam heeft afgezworen! Daar staat de doodstraf op. Maar ja, durf eens negatief te zijn over de islam.