woensdag 2 januari 2019

Ophaaldienst afval

gewoon even naar de Milieustraat
In het algemeen vind ik de ophaaldienst voor ons afval geregeld slordig werken. Ik bedoel, hoe kan je van een rij kliko's een paar missen (zelf gezien)? Vuiltje in het oog?
Het is onvoorspelbaar met welke wagen men de kliko's komt legen. We zetten de bakken keurig conform de sticker met pijl naar de straatkant gericht. Maar dan verschijnt een wagen die de kliko's aan de achterkant leegt. Niet handig, want de handvatten zitten voor de medewerkers aan de verkeerde kant. Na verloop van tijd tonen mensen weinig interesse in de manier waarop de kliko moet worden aangeboden. Logisch, want we weten niet met welke wagen men komt.
Een ander punt is de manier van legen. Als men dat handmatig doet (met de achterlader) is geen systeem te zien. De geleegde kliko's worden tussen de volle teruggezet. Logisch dat men dan volle kliko's vergeet. Bij het ophalen van het oud papier valt er soms papier op straat. Het zou leuk zijn als en dat ook even opruimt.
Kortom, het ophalen van het afval mag best eens wat nauwkeuriger gebeuren. Denk eens wat meer aan het leefmilieu en wat minder aan de euro's die je verdient. Een nieuw jaar met nieuwe kansen.