maandag 14 januari 2019

The spaghetti boys

Zoals sommige installateurs hun werk doen, zo doet onze zoon dat dus nooit. Als hij een cv ketel vervangt voor een van een ander merk, verwijdert hij eerst bijna alle leidingen die naar of van die oude ketel liepen. Daarna begint hij met een schone lei de boel weer op te bouwen. En ja, dat gaat dermate precies, dat de leidingen waterpas gemonteerd worden.
Op de foto is te zien, dat men de oude leidingen heeft laten zitten en men daarop is gaan voortborduren. Bloemkolen noemden wij dat in ons vakgebied ICT. Gevolg is allerlei bochten en in dit geval een onbereikbaar geworden wandcontactdoos. Lekker lelijk en lekker slim. Met zo'n werkwijze is men wel weer snel vertrokken. De indruk die men achterlaat is minder.
Op de foto's is te zien dat de afvoer erg ongelukkig geplaatst is. Het koperwerk moest nu om de cv leidingen geleid worden. De beide afvoerpijpen van de cv zijn flexibel, dus het sifon had gemakkelijk links geplaatst kunnen worden. In dat geval had al het koperwerk recht naar beneden geleid kunnen worden en was de contactdoos bereikbaar gebleven. Nu is het een rommelige spaghetti bende. Zelfs ik had het netter gedaan dan deze 'professionele' spaghetti boys.