maandag 7 januari 2019

Volop in de viezigheid

Wie net als ik even het boerenverstand gebruikt, weet dat ons landje dagelijks te maken heeft met de vieze afval van onze industrie. De industrie die voornamelijk in het zuidwesten van ons land gevestigd is (Botlek en Moerdijk) zorgt daarvoor. Hun aandeel van de totale viezigheid bedraagt ruim 80%. Ze wordt gesteund door de wind, die vaak uit het westen / zuidwesten waait en aldus de sterk vervuilde lucht over ons landje blaast. En dan heb ik het nog niet eens over de scheepvaart, luchtvaart en de massa's voertuigen in de Randstad, waar extra wegen voor nog meer files en vuiligheid zorgen.
Terwijl wij allen dagelijks die smerige lucht inademen, wordt ons toegeroepen dat we beter geen open haard kunnen aansteken, op een scooter rijden ook een slechte zaak en dat wij flink moeten betalen voor een beter milieu. De milieuterreur gaat zelfs zo ver, dat mij zelfs met een elektrische  motor in mijn oude bus de toegang tot milieuzones geweigerd wordt vanwege het bouwjaar.
Intussen blijven de grootste vervuilers gevrijwaard van een heffing en/of sancties en blijven wij, zelfs als we zouden voldoen aan de onzinnige eisen, gewoon in de smerigheid zitten. Wie gaat die milieuterroristen eens aanpakken?