donderdag 3 januari 2019

Vlooien?!

Ondanks haar laatste wasbeurt met antivlooienshampoo en haar antivlooienband bleef Fenna naar onze zin te vaak krabben. Toen ze onlangs op haar rug gelegd werd, zagen we drie(!) zeer kleine vlooien zich door de haren voortbewegen. Ze waren razendsnel. Dit is de eerste keer dat we bij een hond van ons vlooien aantreffen. O nee, toen we bobtail pup Flopje kochten zat ze onder de vlooien. Ze ging na thuiskomst direct in bad. Nadien geen vlooien meer bij haar gezien. In het algemeen hebben onze honden niet veel last gehad van vlooien en/of teken. Omdat we ook katten hebben gehad en nog hebben, worden ook zij onderhanden genomen tegen vlooien.
Fenna's huid ik wat rood van kleur, iets waar voorheen geen sprake van was. Omdat de shampoo op was, moest ze een dagje wachten. Ik heb inmiddels wel twee van die kleine ettertjes te grazen kunnen nemen met een kleine chemische oorlogvoering. Of wel wat antivlooienpoeder. Omdat ze snel zijn, had ik eerst het topje van mijn wijsvinger in de poeder gedoopt. Toen ik een vlo zag drukte ik hem met die bepoederde vinger tegen Fenna's huid. Toen bleef dat beestje versuft liggen en kon ik hem afmaken eh... Zo heb ik er twee weten uit te schakelen. De jacht wordt voortgezet.
Vanmorgen heb ik eerst een flesje shampoo voor Fenna gekocht. Het kan zijn dat de shampoo die ik bij de vorige wasbeurt gebruikt heb, verouderd en dus minder werkzaam was. Zodra ik haar straks uitgelaten heb, gaan we de badkamer weer in. Dan heeft haar vacht tot vanavond laat de tijd om te drogen.
Niet alleen onze huisdieren, ook het huisje zelf wordt zoveel mogelijk beschermd tegen ongedierte. Dat is lastig omdat ze ook geregeld naar buiten gaan en dan weer ongedierte kunnen meenemen als verstekelingen in hun vacht. Als we wat langer afwezig zijn, worden het vloerkleed en de manden speciaal tegen ongedierte behandeld. Dat is al die jaren goed gegaan.