donderdag 31 januari 2019

Vroeger was alles echt beter

Tijden veranderen. Door de jaren heen ben ik steeds meer zaken gaan controleren. Zaken waarop ik ooit volledig vertrouwde, omdat ze door betrouwbare deskundigen uitgevoerd werden. De deskundigheid heeft men de afgelopen decennia flink afgebouwd, onder het mom van iedereen een diploma. Tel daarbij op, dat scoren, resultaten behalen, belangrijker is dan kwaliteit en zie daar de ellende voor de consument.
Zo zag ik wat officiƫle stukken voorbijkomen van iemand die zich advocaat noemt. Het schrijven had veel weg van een laaggeschoold iemand; wat een taal- en stijlfouten! Om maar te zwijgen over de strijdigheden van de inhoud. Daar mag iemand dan zijn of haar handtekening onderzetten en flink voor betalen. Brrr! Het typeert de geest van deze tijd.
Overal is het kennisniveau gedaald en worden hiaten gevuld met eenzijdige verhalen, smoezen, leugens en/of prutswerk. Zelfs in onze regering zie en hoor ik ze bijna dagelijks. Ik ben zelf ook veranderd, hoor. Lange tijd dacht ik dat vroeger lang niet alles beter was. Maar nu weet ik het zeker : Vroeger was alles echt beter.