zaterdag 28 februari 2015

Stof happen

Links is behandeld
Na de motor gedaan te hebben, heb ik 's middags de schuurmachine uit de koffer gehaald. Ik ging de steigerhouten tuinzit te lijf. Het is echt gebruikt steigerhout, dus niet die nieuwe planken van de Gamma of zo.
Ik heb de bank in delen geschuurd. Meestal krijg ik last van slapende vingers als ik dat trilding hanteer. Vanmiddag dus ook. Omdat ik nergens het stofzakje kon vinden dat bij de machine hoort, was het dus nogal stoffig. Gelukkig stond er een flinke wind, zodat mijn neusgaten (ik kon ook de mondkapjes niet vinden) gevrijwaard bleven van stof. Ik heb de bank met een bokkenpoot en speciale beits van Ceta Bever behandeld. De speciale lak zit in een vrij groot blik. Ik heb een kleiner blik gebruikt om wat gemakkelijker te kunnen werken. Het witte waterige spul geeft een wat vreemd resultaat : een bruingroene kleur (foto).
Omdat de zon op de achtergevel scheen, was de bank vrij snel droog. Ik heb maar gelijk een tweede laag aangebracht. Omdat de bank onder de overkapping staat, hoef ik niet bang te zijn voor regen of andere nattigheid. Misschien, als ik de geest krijg, schuur ik hem nog een keer wat licht op en breng ik nog een laag aan. Misschien.