vrijdag 27 februari 2015

De week van de wastafels

Afgelopen week stond bijna geheel in het teken van de wastafel. Ik heb een paar kraanleertjes en twee sifons vervangen van wastafels bij mensen hier in de buurt.
Bij de een was de bout waarmee het sifon aan de wastafel bevestigd was, zo goed als weggeroest. Een rot gezicht als je 's morgens en 's avonds in de badkamer in de verder nog mooie wastafel kijkt. Ik moest de bout doorzagen om hem los te krijgen. Gek eigenlijk dat er zo'n enorm lange bout gebruikt wordt. Verder is het op zich een eenvoudig en leuk klusje, ware het niet dat tijdens het werk de rioollucht in mijn gezicht blies. Het was maar voor even, want ik stopte gelijk een prop in de afvoerpijp nadat ik het sifon had verwijderd. Maar wat een lucht, zeg! Wat eten die Drontenaren eigenlijk? (grapje!). Het viel me op dat in beide gevallen het sifon nogal slordig gemonteerd was. Een niet waterpas staande afvoer die in de vloer verdwijnt (het oog wil ook wat) en vergeten rozetten. Gelukkig waren de nieuwe setjes sifons meer dan compleet, dus inclusief de zwarte wastafelstop.
Van één druppelende kraan lukte het mij niet het binnenwerk los te draaien. Dat ding zat muurvast. Die kraan heb ik maar even in de wd40 gezet. Die gaat komende week in de herkansing voor een nieuw leertje. En mocht dat niet lukken, dan demonteer ik het wastafeltje, zodat ik de kraan zelf los kan draaien. Die komt nu halverwege tegen de muur. De kunststof moer eronder zit namelijk klem, dus daar valt niet aan te draaien. Stom ding.