zaterdag 28 februari 2015

De motor gewassen


Vanmorgen heeft Sonja mijn wilde haren afgeknipt. Ze waren nogal lang geworden. Toen ik even naar buiten ging kreeg ik me daar een kouwe kop, niet te filmen! Dus snel weer naar binnen en de wollen muts maar over mijn koude knar getrokken. Brrr! De oude vos mag dan zijn haren kwijt zijn, maar niet zijn streken. Ik wilde vandaag in elk geval twee dingen doen : de motor schoonmaken en de steigerhouten tuinzit schuren.
Eerst heb ik de motor aangepakt. Ik heb de druppellader losgemaakt en hem toen onder het afdak vandaan gerold, het pad op. Daarna heb ik de vier carburateurs afgetapt (met een oude doek eronder!) en het blok gestart. Dat ging vrij snel. Ik heb daarna de motor een stief kwartiertje laten warmdraaien.
Toen was het koffietijd. Mijn tweede bakkie is steevast een Wiener Melange. Dat spul smaakt ergens tussen choco en koffie in. Na de WM koffie heb ik een dopje autoshampoo in een emmer met lauw water gemikt. Toen ik met de volle emmer de huiskamer uitliep, riep Sonja : "Hij lekt!" Ik dacht dat ze het over Tom de kater had, maar het ging over mijn emmer. Er zat zowaar een scheurtje in de bodem! Dus snel de boel in een goede emmer gekieperd en alsnog aan de slag gegaan. De motor zat onder eht stof en zand en rook naar kattenpis.  Tijdens het wassen van de CBX vatte ik het idee op om een stukje te gaan rijden. Maar ik vatte ook bijna kou in de wind. Dat laatste deed mij besluiten toch maar af te zien van een korte rit. Oké, ik geef direct toe dat het nogal laf was. Misschien is het het eerste voorteken dat ik toch een ouwe zak schijn te gaan worden.