dinsdag 17 februari 2015

Knipperlicht in de nacht

Afgelopen nacht viel het mij op, dat onze tuinlamp met bewegingssensor continu aan en uit ging. Ik heb mijn ogen er toen voor gesloten en ben maar verder gegaan met mijn nachtrust. We hebben verduisterende gordijnen in de kamer, dus wat ik aan licht zag (via de bovenkant van het gordijn) was minimaal.
Vroeg in de middag werd ik aangesproken door de buurvrouw. Ik was even in de buitenlucht bezig met een klusje. Ze begon over de knipperende buitenlamp en het feit dat ze gewone gordijnen op haar slaapkamer had. Of wel : ze heeft last van de lamp. Niet alleen afgelopen nacht, maar in het algemeen. Want dat ding springt ook aan als er een dakhaas of een notoire gluurder door de tuin sluipt. Ik heb het probleem op mijn klussenlijstje gezet.
Vanmorgen heb ik bij oma even een loze ontluchtingspijp afgedopt. Ze had er al een oude krant ingepropt, maar die valt er steeds uit. Of beter : die wordt er steeds uitgeblazen. Toen ik afgelopen weekend naar zolder ging vanwege de roodharige insluiper (de kat), voelde ik een koude luchtstroom. Die kwam via de pijp naar binnen. Nu zit er een knalrode speciekap op.