zaterdag 7 februari 2015

Schending van de privacy?

De Tweede Kamer wil snellere boetes voor het op grove wijze schenden van de privacy. Dat 'grove' is een nogal rekbaar begrip. Als postbode heb ik me verbaasd over het feit dat op bepaalde enveloppen CJIB staat. Of 'Dwangbevel' of de tekst 'Deurwaarder'. Alleen de post van postorderbedrijven op het gebied van seks gebruiken blanco enveloppen. Dus dat is dan weer de andere kant van de medaille. Hoe ik dat weet? Omdat die post weleens een deur te ver bezorgd is. Meer zeg ik niet.
Blijkbaar vallen eerder genoemde poststukken niet onder grove schending van de privacy. In veel opnames van verkeersprogramma's worden gezichten geblurd (onzichtbaar gemaakt) vanwege de privacy. Dat wordt door zo'n envelop weer teniet gedaan.
Soms levert privacy vreemde situaties op. Laatst was iemand een tijd op de tv te zien. Hij had een pistool in zijn hand en eiste zendtijd. Heel de wereld kon hem zien. Nadat de man overmeesterd was, verschenen beelden van hem met een geblurd gezicht. Omwille van zijn privacy. Wel vreemd voor iemand die juist de publiciteit zocht.