donderdag 19 februari 2015

Het vegetarisch geloof

...in dezelfde olie gebakken...
Men discussieert en ruziet veel over bepaalde geloven, maar vlak het geloof van de gemiddelde vegetariër niet uit. Die houden ook flink vast aan hun eigen overtuiging. Je zult bij hen als vleesetende gast nooit vlees opgediend krijgen. Andersom vinden zij het normaal, sommigen staan erop, dat je hen met een vegetarische schotel opwacht. Ik bedoel als we elkaars geloof respecteren, wat veel vegetariërs ook beweren, serveer dan ook een lekker biefstukje voor de vleeseters. En anders gewoon een verse worst. Het hoeft niet duur te zijn.
Het is niet dat ik niet een keer vegetarisch wil zijn, maar dan moet de vegetariër ook eens een keer een bal gehakt op z'n bordje doen. Dan is alles weer in balans.
In de gemeente Tynaarlo, een gehucht vlakbij Zuidlaren, is er strijd tussen een GroenLinkse vegetariër en een aantal andere raadsleden. De GL vrouw wil dat de bitterballen en andere vleeshoudende garnituur worden vervangen door groene kost zoals een broodje paardensla, een wrap met humus (is dat geen soort mus?). Ook weer een typisch voorbeeld van anderen je geloof opleggen. Waarom niet gewoon twee schaaltjes? Een met kalfskroketjes en een met crackers met konijnenkeutelkaas? Altijd maar dat linkse gezeur : ik weet wat goed voor jou is!