donderdag 12 februari 2015

Patatje oorlog -6-

Het heeft er alle schijn van dat de gemeente Dronten haar verlies niet sportief wil nemen. De gemeente heeft volgens de Raad van State de vergunning van Frank Patat ten onrechte ingetrokken.
voorlopig nog zelf bakken
Ik ging er vanuit, dat Frank de vergunning weer terug zou krijgen en dat de betonblokken, die op een achterbakse manier door de gemeente op zijn standplaats geplaatst zijn, verwijderd zouden worden. Maar goed dat zijn gedachten van een normaal (wat heet) denkend mens. Maar de gemeente gaat met Frank in gesprek. Misschien in de hoop dat Frank weer iets verkeerds zegt, zodat het teruggeven van de vergunning 'ernstige vertraging' oploopt of dat stukken opeens zoek zijn. Het kan zelfs zo zijn, dat de gemeente het oordeel van de RvS naast zich neerlegt. Dat gebeurde in Lelystad erg vaak. Want een fout toegeven, daar hebben veel ambtenaren nooit van gehoord. Ze trekken liever het gelijk naar zich toe. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een burger die in het ongelijk werd gesteld door de RvS, toch zijn gelijk kreeg van een gemeente. Nee, dat kan niet. Andersom dus wel.
De RvS zijn ook ambtenaren. De uitspraak is niet bindend. Wat mij betreft mag die hele RvS mikmak opgedoekt worden. Ze kost alleen maar (belasting)geld. Gewoon naar een rechter stappen lijkt me het beste. Een dwangsom per dag in gebreken is misschien ook iets. Maar ja, het is wel ons belastinggeld.