woensdag 18 februari 2015

Boeiboorden schoonmaken

Vanmorgen heb ik van een woning de witte trespa boeiboorden schoongemaakt. Ze waren wat groen uitgeslagen. Een leuke klus, niet alleen vanwege dit mooie weer maar ook omdat ik het resultaat direct kon zien. Gelukkig worden ze geregeld schoongemaakt, dus ik hoefde niet echt te boenen. Zelf voeg ik een middeltje tegen groene aanslag bij het water, dat scheelt enorm. Ik heb die oplossing ook gebruikt voor de houten schutting. Gewoon in een emmer met water gedaan en vervolgens met de hogedrukspuit het hout afgespoten. Ik deed dat in een droge periode en het resultaat was verbluffend. Het duurde vrij lang, anderhalf tot twee jaar, voordat ik de behandeling moest herhalen.
Ik heb dat spul ook gebruikt tegen mosvorming op de dakpannen. Ik kocht gewoon een paar van de flessen bij de Aldi. Lekker goedkoop! En vervolgens vanuit het dakraam de pannen ermee bespoten. Ook weer in een droge periode. Het mos dat er al groeide slurpte het vocht lekker op. Met fatale gevolgen voor dat mos en mooie voor ons.
Het spul is niet schadelijk voor het milieu, staat op de fles. Dus vraag ik me af waarom het mos dood gaat en ik er niet van mag drinken.....