donderdag 5 februari 2015

Een kleine omissie

'Let op, gevaar voor gladheid!'

Begin deze week kwam ik erachter dat de ruitenwissersproeier van de Matrix het niet doet. Ik hoorde ook het pompje niet zoemen. Het nieuwe reservoir was na het herstel van de schade door het schadebedrijf gevuld met antivries. Al die tijd heb ik de sproeier niet gebruikt.
Ik heb de kwestie direct via e-mail gemeld. Gelukkig is het een bedrijf waar men geregeld de mailbox bekijkt en dus kreeg ik snel een reactie. Vanmorgen ben ik even langsgegaan. Men heeft de boel gecontroleerd (de bedrading, zekering en aansluitingen waren in orde) en geconcludeerd dat het pompje kapot is.
Omdat de boel toch al gedeeltelijk gedemonteerd is en een nieuw pompje morgen binnenkomt, heb ik maar een vervangende auto gevraagd.
Dit keer ben ik in een VW Polo weggereden. Ach, het is weer wat anders en het rijdt ook lekker. Het dashboard is wel even wennen. Wat een displays en wat een informatie. Ik knipperde even met mijn ogen en voelde me net een cock in een pit. Helemaal toen de auto op de platgereden sneeuw,  conform de waarschuwing op het display, de snelheid automatisch aanpaste. Nog even en ik hoef alleen maar plaats te nemen en te zeggen waar ik heen wil. Zou er dan ook een wekker in komen, zodat ik gewaarschuwd word als ik op mijn bestemming ben aangekomen?