zondag 15 februari 2015

Kat van zolder

Kater Tom
Toen het niet lukte met een bakje voer -rundvlees met kip in saus!-, heb ik een kattenpension hier in de buurt gebeld. Ik hoopte dat ze een stok met een strop zouden hebben, zodat ik het beest uit zijn schuilplaats kon trekken. Maar die had men niet.
Intussen was Sonja gearriveerd met wat kattenbrokjes. Die ordinaire bruine korrels van de Aldi vond dat rare beest wel aantrekkelijk genoeg om van zijn plek te komen. Of was het omdat het een vrouwspersoon was? Hoe dan ook, toen heeft Sonja een spoor van brokjes uitgelegd naar de deur van de zolder. Al snel hoorde ze de kat bovenaan de trap staan schreeuwen. Sonja had het vermoeden dat de kater weleens van een andere buurtbewoonster  kon zijn. Het toeval(?) wilde dat ze net passeerde. Haar werd gevraagd de kat te roepen. En wat denk je? De rode dakhaas reageerde direct. De eigenaresse liep naar boven, deed de zolderdeur dicht en kon het beest vrij gemakkelijk oppakken. Zij wel.
's Middags is Sonja nog bezig geweest op de boel op zolder schoon te maken. Dat kwam omdat alle overige betrokkenen slecht ter been en aanzienlijk minder lenig zijn.