donderdag 2 maart 2023

Stil aan deze kant

Nu het Oekraïens leger in het oosten vastgelopen is en diverse nederlagen geleden heeft, is het aan deze kant stil geworden in de westerse main stream media. De aandacht is nu verschoven naar de Oekraïense slachtoffers en de Russische misdaden. Over de misdaden aan Oekraïense kant wordt al sinds 2014 gezwegen. Toen was al sprake van een ware genocide op vooral Russisch sprekende Oekraïners. Maar die dagelijkse moordpartijen vond men aan deze kant acceptabel. Overigens werd er ook jacht gemaakt op Oekraïners met een anders dan Oekraïense achtergrond. Veelal mensen uit de omliggen landen, die vanwege eerdere oorlogen op Oekraïens gebied beland waren. Zoals Polen, Slowaken, Hongaren, Roemenen, Russen en Moldaviërs.
Oekraïne is inmiddels jongelui gaan mobiliseren, die geen militaire opleiding hebben gekregen. Er is een uitreisverbod vervaardigd voor jonge mannen.
Vandaag trek ik de voorlopige conclusie, dat al de wapenhulp voor niets geweest is. Erger, ze hebben onnodig veel slachtoffers gemaakt. Vooral aan Oekraïense zijde.  Oekraïne is een bodemloze put en verkeert in een hopeloze situatie. Alleen een Wereldoorlog kan hen misschien redden. Maar is dat een corrupt en chaotisch land waard?
Kiev of Oekraïne veroveren? Nee, dat was niet het primaire uitgangspunt van Rusland toen de Speciale Operatie van start ging. Mensen die het nieuws gevolgd hebben in de afgelopen 10 jaar weten dat. Uitgangspunt was Oekraïne militair te ontmantelen (om een zone zonder NAVO invloed te creëren -Minks-) en het uitvoeren van de uitkomsten van het referendum van zo'n 9 jaar eerder, waarin delen van oost Oekraïne en de Krim met een overgrote meerderheid gekozen hadden voor Rusland.
De enige oplossing voor de strijdende is een realistisch vredesplan, waaraan ook het Westen zich dient te houden. Minsk was een misleidende actie van het Westen  i.c. Amerika.
Maar wie weet. Rutte c.s. gaan niet alleen het klimaat veranderen, maar ook Rusland verslaan.😂 De onafhankelijke nieuwszenders gaan wel gewoon door met het verslaan van de oorlog in Oekraïne.