vrijdag 3 maart 2023

Gewoon

Toen ik de aardappels schilde voor de zuurkool (smaakte prima!), kwam ik relatief veel piepers met bruine vlekken tegen. Ik kon ze niet eenvoudig even pitten. Ik had eerder een kleine appelboor nodig, zo diep zaten ze. Ze komen uit een en dezelfde zak (3kg). Ik ga niet klagen, want dat heeft bij deze Jumbo geen zin. Op de eerdere klacht van de slappe koffie in pads, hebben we ook nooit een reactie gekregen. Het schijnt allemaal gewoon te zijn.
Vanwege de schoolvakanties  zijn een paar oma's hier de hele week, dag en nacht bezig met hun kleinkinderen. Als een soort Hotel Oma. 't Is allemaal heel gewoon, want de ouders vinden dat ze recht hebben op rust en hun eigen vakantie. En wat krijgen deze oma's ervoor terug? Naar mijn weten niets en ze mogen niet zeuren. Dus ook niet om een wederdienst vragen, zoals voor oma een tuintje opknappen of de ramen zemen.
Het schijnt een gewoonte te zijn om zonder fatsoenlijk groeten ergens binnen te komen. En weer te vertrekken. Ik vind het gewoon onbeschoft onfatsoenlijk. Ik zeg er zelf niets van, want voor je het weet heb je ruzie.
Een komkommer kost nu al zo'n € 1,-. Natuurlijk is het een kleiner ding dan voorheen. We boffen, want in Duitsland (Edeka) kost zo'n groene staaf al € 3,29! Zal vast vanwege de transportkosten komen.
Wie sinds 2014 geen medelijden had met de Oekraïense mensen in de Donbass, hoeven nu ook geen medelijden te hebben met de overige Oekraïners. Tenzij je discrimineren gewoon vindt.