zondag 5 maart 2023

Democratieën

Er zijn inmiddels verschillende vormen van democratie in het beschaafde Westen. De nationale is de oudste vorm. Die staat onder druk vanuit de EU. Afhankelijk hoe de nationale politieke pet staat, geeft men al dan niet de voorkeur aan de democratische regels van de EU. Sinds de opkomst van de EU verdrukt deze organisatie steeds meer de nationale democratie van de lidstaten.
De EU hanteert z'n eigen democratie. Ook die hangt af van hoe de politieke pet staat. De pet wordt bestuurd door Amerika. De EU heeft een leider, Von der Leyen, die op ondemocratische wijze op haar plek gekomen is : zonder gekozen te zijn! Daarnaast hanteert de EU haar regels ten aanzien van de rechten van de mens erg selectief. Erger, ze houdt andere landen die oorlogsmisdaden begaan de hand boven het hoofd. Als in een lidstaat kiest voor een politieke partij of een wet, die niet naar de zin is van de EU, is de democratie van die lidstaat plots een gevaarlijke. Zo worden landen als Polen, Hongarije, Italië aangevallen, omdat ze via democratische verkiezingen andere uitslagen produceren dan de EU wil. Hoe vreemd is het, dat in dit geval een land als Oekraïne door de EU als lidstaat toegelaten wordt. Oekraïne is in wezen verre van een democratische staat. Zelensky wil aan de EU eisen voldoen en heeft inmiddels vier(!) personen uit zijn bewind gegooid vanwege corruptie. 😂 Een schertsvertoning natuurlijk, waar de EU heel erg content mee is.
Nederland wordt ook niet op de vingers getikt of gedaagd vanwege misdaden tegen de menselijkheid. Zo werkt de democratie; op basis van willekeur, liegen, bedriegen en chantage.