dinsdag 31 maart 2015

Het stormt!

Brommie on the road

Hellup! Fenna is weggewaaid! Maar niet heus! Maar wat waait het zeg. Toch ben ik vanmorgen in het bos gaan wandelen met Fenna. Met dit soort weer is ze nogal schrikkerig, maar ik laat haar gewoon los lopen. Een kwestie van wederzijds vertrouwen. Ik bedoel, als ik net zoals als zij wat angstig ga rondlopen, dan voed en bevestig ik haar angst. En dat doen we maar niet.
Vanmiddag heeft ze ook weer flink achter haar tennisbal aangerend. Ik gooide met wind in de rug, dus de bal vloog een heel eind door de lucht. Aan Fenna kon ik zien dat het langer duurde voordat de bal de grond raakte. Vaak stopte ze om te kijken of ik die bal soms nog bij me had. Maar dan hoorde ze hem neerploffen en ging er dan alsnog op af.
Willems list...
Eerder heb ik even een retourtje Lelystad gedaan. Mij was gevraagd even wat spullen op te halen op twee adressen. Maar wat een windstoten zeg! Ik zag een vrachtwagencombinatie, die bijna niet op de weg te houden was. De combinatie was met zeilen bekleed. Dus het werd geregeld ook zeilen.  En toch maar doorrijden hè. Doorrijden deed ook een brommobiel op de dreef in Lelystad. Daar mag je hooguit 50 dus die 45 km karretjes vormen op zich geen gevaar. Dat is anders op de Dronterweg, waar je 80 mag. Daar zie ik ze soms ook rijden. Zou ik zelf nooit doen.
Weer terug in Dronten moest ik een zware doos uit de auto halen en naar de woning brengen. Helaas had ik geen steekkar. Dus dacht ik : "Tom Poes, Willem, verzin een list!" Ik zag in de tuin een robuuste tafel op wieltjes! En dus liet ik de tafel met lading naar het huis voort blazen. We hebben alle drie het transport overleefd.