maandag 16 maart 2015

Gebakken sponzen

De laatste tijd is veel te doen over mensen die gebakken sponzen rondstrooien, omdat ze tegen honden zijn.
Als hondeigenaar moet ik toegeven, dat het soms de spuigaten uitloopt. Veel hondenpoep wordt niet opgeruimd. Veel honden lopen los, terwijl de eigenaar ze niet onder appel heeft. Om maar te zwijgen over nauwelijks gesocialiseerde honden. Ze vallen uit naar andere honden en soms ook mensen. Dat alles roept bij anderen een grote afkeer op. Vooral omdat de handhaving te vaak te wensen over laat. En tja, onder de mensen die zich daaraan terecht ergeren zijn er die extreem reageren.
Zo is afgelopen weekend iemand in Lelystad mishandeld door nota bene een andere hondenbezitter. De dader had zijn hond niet aangelijnd. Een passerende vrouw met twee aangelijnde honden werd door de loslopende hond lastiggevallen of aangevallen. Toen ze de loslopende hond wilde wegjagen, werd ze door diens eigenaar tegen de grond gewerkt. Ruim een week eerder is iemand die de hond uitliet door een stel mishandeld.
Weer iemand anders ondernam een gerichte actie. Hij /zij heeft een gebakken spons in de tuin van een hondenbezitter gegooid. Dus dat dodelijke spul kan zelfs in je eigen tuin liggen. Als een hond een gebakken spons opeet, zet de spons zich in de maag uit. De hond kan zodoende een zeer pijnlijke dood sterven.
Hier in de omgeving valt het allemaal nog mee. Het enige waar ik me zorgen over maak, is dat veel hondenbezitters de poep niet opruimen. Niet alleen jammer voor de medemens en de welwillende hondenbezitter, maar ook voor de gemeente die de nodige voorzieningen heeft getroffen om overlast van hondenpoep te voorkomen. En nu maar blijven hopen, dat het bij ergernis blijft.