zaterdag 21 maart 2015

A6, Auto over de kop


Kijken, kijken en nog eens kijken. Of ik op de motor zit of in de auto, ik kijk voortdurend in de spiegels en om me heen. Gelukkig maar, want op de A6 kon ik zodoende tijdig reageren / anticiperen.
Ter hoogte van het Total tankstation en het HaJe restaurant (Aalscholver) zag ik tussen het overige verkeer richting Almere een blauwe auto rijden. In een fractie van een seconde schoot de auto van de linker rijbaan de middenberm in. Het leek erop dat de auto op onze rijbaan terecht zou komen, maar na de draai begon de auto te rollen. Hij vloog daarbij ook door de lucht en rolde nog een stuk verder. Er slingerde van alles en nog wat door de lucht.  Een angstaanjagend en spectaculair gezicht. Gelukkig kwam ie vlak voor onze rijbaan in de middenberm tot stilstand.
Inmiddels was ik de vluchtstrook opgereden en tot stilstand gekomen. Aan de andere kant van de weg kwamen ook auto's tot stilstand en mensen snelden naar het wrak. Sonja belde gelijk 112, terwijl ik toekeek en op het verkeer achter ons lette.
Omdat er al direct veel hulp aanwezig was, zijn we weer verder gereden richting Lelystad. Hopelijk vallen de verwondingen mee, al heb ik zo mijn twijfels. Het was voor het eerst dat ik een dergelijk ongeluk vlak voor me zie gebeuren. En hopelijk ook voor het laatst....