dinsdag 3 maart 2015

Eentonig eten

Gisteren vernam ik dat iemand die vanaf zijn 4e jaar enkel wit brood met chocolade hagelslag at, in het leger emplooi had gevonden! De keuring en toelatingseisen zijn blijkbaar flink naar beneden gekelderd. Maar meneer hield het (natuurlijk) niet vol, want hij kreeg ook ander eten voorgeschoteld, waaronder de bekende smakeloze noodrantsoenen.
Het betrof een tv programma over extreme eters. Zo was er ook een zwangere moeder, die alleen spaghetti met kaas at. Dag in, dag uit. Ook erg ongezond voor het ongeboren kind en een slecht voorbeeld voor het andere lijkt me. Gelukkig zagen beide kandidaten in, dat gezond en gevarieerd eten een must is om gezond te blijven. Helaas kwam in het programma geen medisch onderzoek naar voren, dat zou aangeven hoe het met de algemene gezondheid van de kandidaten is gesteld. Het lijkt mij dat eentonig eten ook invloed heeft op de ontwikkeling en het functioneren van het lichaam. Helemaal als men vanaf het 4e levensjaar eentonig eet.
Als een kind van 4 jaar geen trek heeft in ander eten dan wit brood met chocoladehagel, dan ga je als ouders toch zeker ook flink in de fout door daaraan toe te geven? Als het aan kinderen lag, aten ze alleen wat ze zelf lekker vinden, vallen ze het liefst op de bank voor de tv in slaap en brengen ze de dag door zoals het hen zint. Maar ach, toegeven is wel erg gemakkelijk. Dan zeuren ze tenminste niet zo.