maandag 9 maart 2015

Wat gebeurde er in de Stavorenstraat?

Afgelopen weekend is een stille tocht gehouden als nagedachtenis aan de daar overleden patiënt. De manisch depressieve man is bij een incident met een begeleider om het leven gekomen. Wat er precies gebeurd is, is mij een anderen nog steeds onduidelijk.
In het lokale nieuws las ik dat het slachtoffer overleden is 'na fixeren door een begeleider'. In dit geval betekent het dat het slachtoffer stevig vastgebonden dan wel vastgehouden is door een begeleider. In die situatie is de man overleden. Ik kan er niets anders van maken dan dat de man blijkbaar gewurgd is. Fixatie is het laatste middel wat toegepast wordt. In de zorgsector wordt geadviseerd deze maatregel koste wat het kost te vermijden.
De nabestaanden hebben nog veel vragen, die tot op heden niet beantwoord zijn. De situatie doet me denken aan de presentatie van de plannen om in de Stavorenstraat een opvang voor schizofrenen te bouwen. Toen deden de betrokken partijen(gemeente Lelystad, Triade, Centrada) ook al (onnodig) erg geheimzinnig.
Ik vind het erg triest dat de nabestaanden nog steeds in het ongewisse worden gelaten voor wat betreft een aantal vragen. Ik hoop dat ze die alsnog en snel beantwoord zullen krijgen.