dinsdag 17 maart 2015

Waterschapsverkiezingen?

duur optrekje voor 'n dure organisatie
Daar begin ik dus ook niet aan. Wat een onzin! Willen de rechtse bestuurders soms vijftig meter hoge dijken en de linkse de boel onder water zetten? Of kan ik dan ervoor kiezen om eindelijk eens een eind te maken aan die (belasting)geld verkwistende toestanden? Ze vreten budgetten leeg en doen aan allerlei onzinnige projecten, die geen onderdeel zijn van de kerntaken van het waterschap en waar ons belastinggeld dus helemaal niet voor bedoeld is. De laatste jaren begint men bij het Waterschap Zuiderzeeland zich te realiseren dat ze verkeerd bezig zijn. Veel dure auto's zijn weggedaan en men gaat wat kritischer met de kosten om. Maar het kan vele malen beter.
Eigenlijk verraste het mij niet toen een dijkgraaf een paar jaar geleden beweerde nog miljoenen extra nodig te hebben voor het schap. Dat krijg je als je last hebt van een enorm gaten in de dijken  je hand en allerlei onzinnige dingen doet. Een jaar later gingen de tarieven omlaag! Over beleid gesproken. Als ik net zo met die letters van Beleid van het waterschap ga husselen zoals het schap dat doet met de cijfers, komt er bij mij Debiel tevoorschijn.
Het wordt tijd om de waterschappen bij de Provincie onder te brengen. Volgens de waterschappen scheelt dat slechts 25 miljoen euro op jaar basis. Maak daar maar minstens 250 miljoen van, want ook dit rekenwerk is op eigenbelang gebaseerd. Ergo : weg met de zelfstandige waterschappen. Dit is dus mijn stem over het waterschap.