woensdag 18 maart 2015

Een k#t trekker en een holbewoner


Vanmorgen heb ik even een buurtgenoot geholpen met het snoeien van een haag. Dat had vorig jaar al moeten gebeuren, maar het kwam er niet van. De ochtend begon tamelijk mistig en fris. Ondanks het mindere zicht zag ik op de provinciale weg nog auto's voorbijkomen, die geen verlichting voerden. Waarschijnlijk onder het (zeer eenzijdige en dus onverstandige) mom van : "Ik zie genoeg."
Dat gold niet voor de bestuurders van een trekker en een motorfiets. Die zagen elkaar te laat. De motorfiets reed op een voorrangsweg, terwijl de trekker van een zijweg kwam. Bij de aanrijding schoof de motor onder de trekker door. De motorrijder (40+) overleed ter plekke. Hoewel ik niet precies de verdere omstandigheden ken, dacht ik wel gelijk : weer zo'n k#t trekker! Ja, ik ben wat bevooroordeeld door al die ellende met dat soort landbouwvoertuigen. Ze voeren slechte verlichting (schijnen soms met een schijnwerper recht in je toet ook als je nota bene achter hen rijdt), doen weinig tot niets aan veiligheid (grote machines met uitstekende delen die niet beveiligd zijn), bevuilen 's Heren wegen en hebben weinig oog voor het overige verkeer. Het zijn vaak jonge pukkelkoppen, die met een officieel kattenbelletje een zwaar voertuig (vergelijkbaar met een vrachtwagen, waar je een speciaal rijbewijs en aanvullende opleiding voor moet hebben!) mogen rijden. Dom hoor en levensgevaarlijk.
In de loop van de ochtend begon ik lichtelijk te zweten. De zon was doorgebroken en het was zowaar een lekkere temperatuur. Maar na de koffie werd het bewolkt en kouder. 's Middag ben ik thuis wat aan het prutsen geweest. Eerst wat restanten van een verwijderde klimplant bij de buurvrouw verwijderd. Ik bedoel dan van haar schutting. Daarna heb ik o.a. wat aan de hondenkar geprutst en een waslijnautomaat opgehangen. Toen ik in de muur een paar gaten wilde boren, zag ik opeens een kont van een hommel! Het beest was in een bestaand 12 mm gat gekropen, dat de vorige bewoner geboord had en ik nog niet opgevuld had. Het beest leefde,want ik zag iets wat mij aan ademhaling deed denken.