donderdag 19 maart 2015

De broek uit

Vanmorgen heb ik de CBX onder zijn afdakje vandaan gehaald. Toen ik de hoes verwidjerde rook ik een zware geur van kattenpis. Ik denk dat ik die hoes in een vuilniszak stop en hem een keer meeneem naar de wasstraat. Dan geef ik hem daar een flinke wasbeurt.
Als notoire optimist ben ik vanwege het weer de onderkuip gaan verwijderen, zodat ik de komende periode op een motor met korte broek kan rijden. Nee niet ik, maar de CBX dus wel.
Een bijkomend voordeel is het onderhoud, dat veel gemakkelijker kan plaatsvinden. Het motorblok is veel toegankelijker en het naakte onderlijf nodigt meer en sneller uit tot het geven van een beurt (ik probeer zoveel als mogelijk misverstanden te voorkomen) schoonmaakbeurt. Ergens ook een must, want nu hij buiten slaapt slaat het corrosieduiveltje veel sneller toe. En dat is geen kattenpis. Ik ga straks eerst een en ander schoonmaken met een droge doek en een zachte borstel. Daarna ga ik hier en daar licht schuren en dan met kachelzwart en antiroestverf aan de slag. De zon schijnt hier volop en achter het huis is het zelfs heel aangenaam! Eerst maar de zonnebrandolie opzoeken.....