vrijdag 20 maart 2015

Wat een week!

Het was weer knudde met Ajax. Net als in Kiev. Ergerlijk trage opbouw, veel foute passes, structureel verkeerde spelvoortzettingen (er wordt nauwelijks naar iets anders gekeken dan de bal), slecht positiespel, matige verdediging en wat een lamlendigheid bij de spelers. De wedstrijd begon alsof Ajax de uitwedstrijd met 5-0 had gewonnen. Ze stonden met 1-0 achter en dan verwacht ik enige schwung en gretigheid. Boilesen speelt al langere tijd ronduit slechte wedstrijden. Maar meneer neemt de kritiek niet echt serieus. "Het valt best wel mee", beweerde hij, maar beloofde wel beterschap. Ajax is een leuke sparringpartner voor de echte topclubs. Ik heb de afgelopen jaren nauwelijks progressie gezien bij de spelers. Oké, wel in arrogantie. Allemaal dankzij veel geld.
De Grieken blijven zeuren om geld vanwege hun corruptieverslaving. Ik heb geleerd dat je een verslaafde niet helpt met geld geven / lenen. Verslaafden moeten afkicken. Dat gaat in dit soort gevallen enige decennia duren.
Het lijkt erop dat het inderdaad een BUK raket was die vlucht  MH17 naar beneden gehaald heeft. In juli 2014 kwamen de eerste getuigenverklaringen van burgers over de raketaanval in het nieuws. De vraag is : wie schoot de raket af? Ik denk de separatisten met hulp van een wijze uit het oosten. Ik schrijf bewust niet meneer V. Poetin, want anders krijg ik last met de KGB en onze regering.
In Duitsland heeft de Europese Centrale Bank een nieuw kantoorpand in gebruik genomen. Het optrekje kost ruim 2,5 miljard euro! En dan te bedenken dat er in dat gebouw ook nog flink gefraudeerd en gemanipuleerd gaat worden, zodat de Europese financiële schade nog vele malen hoger oploopt.
 De ABN AMRO bank doet ook een duit in de graaizakken. Ze gaat de salarissen van topmanagement jaarlijks verhogen met 100.000 euro. Over het verboden pyramidespel hoor ik in dit soort gevallen helemaal niets.
De Rabobank wil dat we rente betalen over ons spaargeld, als het tarief onder nul zou dalen. Dat op het zelfde moment de beleggingen hoog positief zijn, vertelt de bank ons natuurlijk niet. Net zo min over het gesjoemel met de rentestanden. Overigens is de bank daar niet uniek in. Financiële instellingen zijn per definitie gevuld met onbetrouwbare mensen.
Je kent het vast wel. Kom je op een parkeerplaats, krijg je een kaartje aangeboden van iemand die eerder vertrekt dan het kaartje aangeeft. Ik mag sinds deze week van de rechter dat gekregen parkeerkaartje niet meer gebruiken! Het lijkt er zelfs op, dat ik niet eens iemand anders een kaartje mag laten kopen. Volgens de rechter mag ik alleen een parkeerkaartje gebruiken, dat ik zelf gekocht heb. Wat een mierenneuker! De rechter hoopt met zijn uitspraak het financieel tekort bij menige (zichzelf rijk rekenende) gemeente te compenseren.