vrijdag 6 maart 2015

Ik ben verkocht!

Het is en blijft een vreemde, haast onwerkelijke gewaarwording. Een regering heeft uiteindelijk beslist, dat mijn lijf onderdeel is geworden van een commercieel verdienmodel van bedrijven. Over privacy gesproken. Het is ordinaire slavernij. Ik ben verplicht mij als betalende klant aan een verzekeringsmaatschappij te binden, die vervolgens aan mijn gezondheid flink geld gaat verdienen. Dat bedrijf doet dat niet alleen, het werkt nauw samen met soortgelijke bedrijven door middel van onderlinge afspraken en de farmaceutische industrie. Ze vertellen mij ook naar welke arts of ziekenhuis ik mag en hoe de behandeling eruit gaat zien. Ze bepalen ook welke kosten ik zelf moet betalen en welke zij. Of eigenlijk ik weer, want de premies en het eigen risico zijn schrikbarend hoog. Betrokken medici spelen het verdienspelletje ook mee. Ze schuiven mij van de een naar de ander (iedereen moet zoveel mogelijk aan mij verdienen) en als het erop aankomt, dan krijg ik de duurste medicijnen voorgeschreven die er zijn. Die moet ik ook zelf betalen.
een kindje omdat het moet
De situatie is nu zo, dat ik eigen zelf niet meer vrijelijk kan beslissen over mijn gezondheid en welzijn. Daar gaan bedrijven en Den Haag over. Er is een forse financiële drempel gelegd, omdat mensen in de regering denken dat ik anders voor elk wissewasje naar de mij toegewezen arts ga. Vreemd dat die betrokken bedrijven en instanties daar niets aan doen. Ze kunnen dan toch nog meer aan mij verdienen? Of is het bedoeld om de schijn op te houden? De financiële drempel is voor velen veel te hoog. Deze slaven worden gedwongen te kiezen voor het geld in plaats voor hun gezondheid en welzijn. Maar misschien komt er nog zoiets als zorgfinanciering. Wie weet.
De ouder slaven, opa's en oma's, mogen niet meer oppassen op de kleinkinderen. Die hebben geen speciale opleiding en/of een uitkering.
Voor de jongere generaties van deze slaven wordt het nog erger. Die krijgen minder zeggenschap over hun eigen kids. Den Haag wil dat kids van 0 t/m 4 jaar naar een crèche gaan. Nog even en Den Haag geeft aan wanneer het tijd is voor gezinsuitbreiding. Die crèches moeten wel blijven draaien. Of gaat men dan Chineesjes importeren? Als een variant op de Noorse gevangenen die hier gehuisvest gaan worden. Hoe dan ook, met de maatregelen hoeven opa's en oma's zich ook nergens meer druk over te maken. Volwassen slaven moeten straks alleen van tijd tot tijd een kind op de wereld zetten. En wat voor een wereld?!