dinsdag 3 maart 2015

Vandaag spaghetti

Vanmorgen

Vrijdag was het patat(dag), zaterdag zaten we aan de nasi goreng en witte rijst met sajoer. Zondag aten we met de buurtbewoners stamppot zuurkool en gisteren, maandag, was het witlof met een ham-kaas sausje.
Voor de broodnodige afwisseling is het vandaan spaghetti. We hebben een behoorlijk drukke dag achter de rug. Vanmorgen hebben we de aanhangwagen opgehaald, die ik twee dagen eerder via internet had gereserveerd.
We zijn samen de loods gaan opruimen en zoals gebruikelijk nam dat aardig wat tijd in beslag. Tijdens de koffiepauze kregen we gezelschap, dus de tijd vloog voorbij.
Rond twee uur 's middags brachten we de aanhanger weer terug. Daarna ging Sonja op zieke Tim passen en ik Fenna uitlaten. Ik keek nog even op Buienradar, want het regende nogal. Toen het even droog was zijn we samen op pad gegaan. We kwamen ook weer droog thuis. Daarna ben ik op de fiets gestapt, om wat boodschappen te gaan doen. Ik stond net weer onder de overkapping met mijn gevulde tasje, toen een enorme plensbui begon. Dus ik was de natte dans net ontsprongen. Weer thuis even de stofzuiger en de dweil door het huis gehaald en daarna de voorbereidingen voor het eten gedaan. Tussendoor heb ik nog even een afwasje weggewerkt en Fenna Tom door de huiskamer gejaagd. Zo gaat dat. Als ik in de keuken bezig ben en Tom komt kijken, krijgt Fenna de kriebels : "Die rooie kater moet daar weg!"
rond het middaguur
Gisteren liep Tom maar constant te mauwen en om me heen te draaien. Toen ik hem zat was en hem even aan zijn snorharen wilde trekken, zag ik net op tijd dat meneer niet naar buiten kon. De deur naar de hal was dicht. In plaats van mij iets te vragen, liep ie enkel tegen mij te mauwen. En dat is niet de manier om iets van mij gedaan te krijgen. Stom beest!
Waar had ik het eigenlijk over? O ja, spaghetti. Ik gebruik zo'n potje met saus. Maar dan wel aangevuld met prei, een ui, champignons en gehakt. Ik begin met het fruiten van een grof gesneden ui in wat olie. Daarna gooi ik het rundergehakt (250 gram) erbij. Als dat geruld is, leeg ik het potje saus in de pan en doe ik de gesneden prei en champignons erbij. Even aan de kook brengen en klaar! Is de saus. Tussendoor heb ik de spaghetti gekookt, tegen de keukenmuur gesmeten ( al dente, zal Sonja niet blij mee zijn) afgegoten en afgespoeld. We eten de spaghetti vaak met gebakken kip en in schijfjes gesneden komkommer. Eet smakelijk!