zondag 15 maart 2015

Zelf bapao's maken




Sonja liep gisteren met het idee rond zelf iets lekkers te gaan maken. Ze ging even bij oma langs om wat bami te brengen, maar dat resulteerde in een boodschappenlijstje. In onderling overleg had het tweetal namelijk besloten om samen bapao's te gaan maken.
Vanmiddag kwam oma aan de deur. Na een kop thee gingen de dames aan de slag. Ik kroop achter mijn pc met heldhaftige bedoelingen. De dames maakten eerst de vulling van de bapao's klaar. In dit geval met gehakt als hoofd ingrediënt. Het zou ook met kip of rundvlees of vegetarisch kunnen. Daarna gingen ze met het deeg van de broodjes aan de slag. Toen dat gerezen was, hebben ze er dikke pannenkoekjes van gemaakt, de vulling erop gelegd en het koekje dicht gevouwen. Daarna moesten de bollen weer even verder rijzen. Toen dat gebeurd was (op een radiator van de cv), gingen de rauwe bapao's de rijststomer in, om in 15 minuten mooi gaar gestoomd te worden. We hebben natuurlijk gelijk even een exemplaar geproefd : Mmmmm! Een lekker resultaat!
De volgende keer staan pasteitjes op het kookprogramma. 't Is maar dat je het weet.