zaterdag 7 maart 2015

Over lappen en Lelystad

Vanmorgen heb ik eerst een gevolg gegeven aan een toezegging. Ik heb de voorgevel van buuf schoongemaakt. Zowel de luifel boven de voordeur als de rand boven het raam waren groen uitgeslagen.
Van het een kwam het ander. Toen ik mijn emmertje vies water leeg kieperde zag ik dat bij twee andere woningen de voorgevels ook ontsierd waren door groene aanslag. Dus ik ben maar verder gegaan met mijn schoonmaakwerk. Trappetje op trappetje af.
De buurman lag nog op een oor toen ik klaar was met zijn luifel en dakrand. Zijn buurvrouw was wel op. Ze kwam even voor het raam kijken, toen ik haar voorgevel een wasbeurt gaf.
's Middags zijn we naar Lelystad gegaan. Opvallend was dat we duidelijk in een 'eerst ikke omgeving' waren beland. We schrokken even flink van het parkeertarief : bijna 2 euro per uur! Dat doe ik dus maar niet meer. Ik ben toch zeker niet gek!
In het centrum heeft men het Stadhuisplein op de schop genomen. We zijn benieuwd hoe het er straks uit gaat zien. Als je al een tijd niet meer in de stad geweest bent, valt het aantal leegstaande winkelpanden op. Het lijkt erop alsof het alleen maar erger wordt met de leegloop.
We liepen voor het eerst over de heringerichte markt. Naar mijn idee een verbetering. Bij de kippenkraam kwam een vrouw met een fiets aan de hand bij de toonbank staan. Ze begon gelijk verontwaardigd naar de beide dames in de kraam te schreeuwen : "Ik heb wel die kip van jullie meegekregen, maar die twee euro heb je niet gegeven!" De beide kraamdames waren wel fatsoenlijk opgevoed. Ze overlegden even ( 'wat moeten we hier nou mee?') en gaven de onopgevoede klant alsnog (of weer?) twee euro. Tijdens de wandeling door de stad werden we een paar keer lastig gevallen door mensen met flyers. Erger dan dat zijn de mensen die wel een flyer aannemen en hem nog geen 20 meter verderop op straat gooien. Neem dan niets aan. Al met al was het voor ons wat onwennig druk. Het klinkt misschien wat raar, maar we waren blij toen we weer op weg waren naar het dorp.