zondag 15 maart 2015

Een dagje achter de pc


Vanmorgen heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik heb onze belastingaangifte 2014 ingevuld! Dit keer op de site van de Belastingdienst. Ik dreigde even de mist in te gaan met een flink bedrag, maar toen zag ik dat ik een fout gemaakt had. Ik schrok al van het bedrag dat we moesten betalen. Pfff!
's Middags kwam oma, want ze gaat met Sonja bapao's maken! Ik hoef ze alleen te eten, hahaha! Terwijl de beide dames in de keuken bezig zijn, ben ik aan een andere klus begonnen : Windows 7 opnieuw installeren! De C: schijf, 40 GB, was zo goed als vol. Er zit al een tweede schijf van 80 GB in. Ik heb de oude C: vervangen door een andere van 120GB. Drie keer zo groot dus ik kan weer een tijdje vooruit.
Na de wissel wat het even zoeken, want de computer herkende de schijf eerst niet. Ik was vergeten de stand van de jumper te veranderen. Toen dat gebeurd was, zag ik de schijf verschijnen.
Vervolgens ben ik Windows 7 opnieuw gaan installeren. Natuurlijk heb ik eerst mijn bestanden veiliggesteld.Maar zoals gewoonlijk ging er toch iets verkeerd : ik ben mijn Office kwijt. Hoewel, kwijt, ik heb de oude schijf natuurlijk nog. Maar die uitdaging ga ik komende week nog wel aan.